Search
Close this search box.

Toerisme Zoersel

Lindepaviljoen

Zien & doen > Lindepaviljoen

Het Lindepaviljoen met gebeeldhouwde Lindeboom, is de bezienswaardigheid van Zoersel.

Het kunstenaarsechtpaar Pol Van Esbroek – Mariëtte Coppens hebben hier 15 jaar elk weekend aan gewerkt en zij beelden de volksfiguren van Zoersel uit. Onnodig te zeggen dat hier veel anekdotes aan vasthangen.  Een permanente diavoorstelling zorgt voor de nodige  duiding en uitleg bij de meeste figuren, al zal de aanwezige medewerker u nog veel meer kunnen vertellen. Bijzonder in 2024 is dat het nu 50 jaar geleden is dat deze monumentale boom werd opgehakt, een gebeurtenis die velen in Zoersel nog altijd een traantje doet wegpinken. Wij maken er dit jaar dan ook een bijzonder herdenkingsjaar van met een prachtige fototentoonstelling die al deze herinneringen terug onder de aandacht brengt. Een boek van 160 blz. waarin al deze foto’s met extra duiding opgenomen zijn is ter plaatse te koop. Dit is een waardevol geschenk voor alle Zoerselaren van +50 jaar ! 

Vrij bezoek tijdens de openingsuren van het Lindepaviljoen vanaf Pasen tot einde September elke zaterdag, zondag en feestdag van 13h tot 17h.

Groepen kunnen het ganse jaar rond een bezoek met gids aanvragen via het reservatieformulier. Een groepsbezoek neemt ongeveer 1h30 in beslag en kan gevolgd worden door lokaal lekkers. Prijs voor het bezoek met gids is 50€ voor max 16 personen, per bijkomende persoon 3€ 

Lindepaviljoen S (9)
personen of meer?
0

Vul het formulier in en vraag een groepsbezoek aan.