Search
Close this search box.

Toerisme Zoersel

Herdenking omhakken lindeboom Zoersel nu 50 jaar geleden

Een tweede leven ..... het verhaal van de Zoerselse lindeboom

50 jaar geleden

Op 27 april 1974 werd de eeuwenoude Zoerselse lindeboom geveld. 

50 jaar later, eert Toerisme Zoersel in 2024 dit verloren monument met diverse activiteiten.

Op 30 maart opent een fototentoonstelling in het Lindepaviljoen.

Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de boom die nog ‘de trots van Zoersel’ was. Over hoe deze langzaam aftakelt en de keuze tussen omhakken of behouden. Uiteraard ontbreekt de periode niet toen het beeldhouwerskoppel Pol van Esbroeck en Mariëtte Coppens van de stam en de takken van deze linde een uniek kunstwerk hebben gemaakt.

Praktisch: de tentoonstelling “Een tweede leven, het verhaal van de Zoerselse Lindeboom” is gratis te bezoeken van 30 maart tot 30 september 2024 in het Lindepaviljoen, Oostmallebaan 15 te Zoersel, elke zaterdag, zondag en feestdag van 13u tot 17u.

En een Boek

Om dit Zoersels verhaal te bewaren is er ook een boek verschenen, 160 pagina’s rijk geïllustreerd met unieke foto’s en verhalen.

Voor dit boek sprak de auteur, Jerry Meuris, met tientallen Zoerselaren die de linde nog in volle glorie hebben zien staan, op zoek naar weetjes, verhalen en oude foto’s van de boom.
Van hun anekdotes,  feiten en dorpsmythes, maakte hij een boeiende collage over wat deze boom voor de Zoerselaren betekende.
Een boek om van te genieten en te bewaren!

Praktisch

Het boek is te bestellen via onderstaande link voor 25€ en zal vanaf 30 maart beschikbaar zijn in het Lindepaviljoen. U kan daar uw exemplaar gaan ophalen, of u kiest voor postverzending (+8€) 

Deel deze activiteit:

Facebook
Twitter

Een tweede leven ... Het verhaal van de Zoerselse lindeboom