Welkom in Zoersel

Nieuwe activiteiten

 

FIETSEN IN HET LAND VAN PLAYSANTIËN

Het is weer zover. De zomer en de zon zijn weer in het land.  De vakantie lonkt !

Tijd om onze fiets van stal te halen en deel te nemen aan onze fietstochten.

  • We werkten weer drie mooie culinaire fietstochten uit met voor elke fietstocht heel wat culinair genot. Voor meer info : klik op de bijlage van deze webpagina !! Je fietst van terras tot terras en men serveert je de lekkerste gerechten voor een zeer schappelijke prijs. Met de fiets leer je bovendien de mooiste plekjes van onze Playsante Land kennen.
  • Ons Fietsdrieluik nadert ook weer zeer snel. Op 15 juli, 29 juli en 5 augustus is het weer zover. Dit keer gaan we fietsen en kunst combineren. Naast een mooie route en lekkere proevertjes, krijgen de deelnemers dit jaar ook kleine Montmartres voorgeschoteld. Onder weg tonen vele kunstenaars hun werk en zijn ze ook aan het werk ! Fietsen en cultuur combineren dus !!! Noteer deze data zeker in uw agenda !!

Vanaf 6 juli kan je ook een nieuwe tentoonstelling bewonderen in het Lindepaviljoen. Het betreft "Koppen van Zoersel" en gaat over mensen die in Zoersel wonen/ en of werken en passioneel bezig zijn met natuur en landbouw (landbouwers, imkers, natuurpuntleden, Velt-mensen, mensen die natuur als een deel van een genezingsproces zien, experts inzake tuinieren, hobby-boeren,.....). Open tijdens de opningsuren van het Lindepaviljoen en via groepsbezoeken. Welkom !!

 

Meer info op betreffende web-pagina en op de bijlage op deze webpagina

Let wel : het Lindepaviljoen is vanaf nu tot einde september iedere zon- en feestdag open van 13u00 tot 17u00. Een gids wacht u op en vertelt het verhaal van de Lindeboom van Zoersel.

Het Lindepaviljoen doet mee aan Toerisme voor iedereen. Meer info gewenst ??? / Klik op   http://www.toerismezoersel.be/lindepaviljoen/nieuws/toerisme-voor-iedereen

Welkom in Zoersel

Op ontdekkingstocht in Zoersel en omstreken met Toerisme Zoersel vzw en met het land van Playsantïen waar Zoersel een deel van is !

Zoersel is natuur, wandelen, fietsen en eindeloze bossen en groene ruimtes. Zoersel heeft ook heel wat in petto voor de lekkerbekken. En voor wie houdt van “couleur locale”, van eeuwenoude verhalen en tradities komt er beslist ook aan zijn trekken. Heel wat “monumenten”, zoals de gebeeldhouwde Lindeboom wachten op een ontdekking.

De natuur is overvloedig aanwezig in het Vlaams natuurreservaat Zoerselbos en in de Halse bossen. De Trappistenbossen en de bossen van Blommerschot en Breeveld en het s’ Heerenbos liggen op de grenzen van Zoersel en zijn buurgemeentes.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in deze groene omgeving een ereplaats toebedeeld is aan zowel het fiets- , als het wandelnetwerk.

Zoersel serveert jou meer dan 100 km wandelplezier binnen in het grote netwerk en vormt de groene kern van de fietskaart van de provincie Antwerpen. Vanuit Zoersel fiets je moeiteloos en langs de mooiste natuurgebieden naar Kempense stadjes als Lier, Herentals, Turnhout, Hoogstraten en naar de wereldhaven en metropoolAntwerpen. Dit zijn telkens mooie dagtrips van 50 tot 80 km.

Op die wandel – en fietswegen liggen heel wat tavernen, restaurants en herbergen die je uitstap kleuren en onvergetelijk maken. Wat is er zaliger dan een mooi zomers terras of een knetterende openhaard in de winterkou.

Met een plaatselijke gids en een groepuitstap, ontdek je de vele oude verhalen en sagen en bezoek je de historische monumenten.

Zomer en winter !

Alleen voor de lente en de zomer, hoor ik je denken ? Zelfs in “putteke winter” is er een zeer aantrekkelijk programma met een heus kerstspel, buiten gespeeld in een oude stal op het oude boerengehucht Einhoven en zijn er sfeervolle kerst- en winterwandelingen. 

Deze website laat je toe reeds één en ander vanuit je zetel te ontdekken. We zouden je het echter graag “life” laten meemaken.

Tot in Zoersel !